Estate Nyheter
FORELDELSESFRIST: Skatt Øst ble blant annet bedt om å ta stilling til spørsmålet om når foreldelsesfristen i kompensasjonsloven § 10 begynner å løpe, dersom partene i ettertid finner ut at de har benyttet feil fordelingsnøkkel.

nervus vagus stimulation Om foreldelsesfrist for kompensasjonskrav

Skatt Øst har i en bindende forhåndsuttalelse uttalt seg om når foreldelsesfristen for krav om kompensasjon begynner å løpe i tilfeller hvor to eller flere kompensasjonsberettigede aktører er reelle kjøpere av en anskaffelse, men hvor kun én av dem utad fremstår som kjøper og mottar faktura fra selger/leverandør.

svart glava under plast Marit Moe Rasmussen og Oda Kruse

tomtom home windows 10 mandag 25. juni 2018 13:40 videokontroll av skorstein (Oppdatert 25. juni 2018 13:43)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

kalt deg ved navn du er min Saken gjelder retten til kompensasjon for inngående merverdiavgift knyttet til planlegging og utbygging av infrastruktur som utgjør et samarbeidsprosjekt mellom to kompensasjonsberettigede aktører. Alle kostnadene i prosjektet skal fordeles innad mellom partene etter en bestemt fordelingsnøkkel, men kun den ene parten skal utad fremstå som byggherre for prosjektet og fakturamottaker.

hans ulrich rudel Det kan videre tenkes at det vil vise seg at fordelingsnøkkelen som er benyttet avviker fra realiteten for en eller flere perioder, og at det derfor vil bli behov for å foreta en korrigering av kompensasjonskravet til hver av partene.

hvor mye koster esta
Problemstillingen Skatt Øst ble bedt om å ta stilling til, var spørsmålet om når foreldelsesfristen i kompensasjonsloven § 10 begynner å løpe i et tilfelle som det foreliggende overfor den kompensasjonsberettigede part som ikke utad fremstår som kjøper/byggherre, og som derfor heller ikke har mottatt faktura fra selger/leverandør. Skatt Øst ble videre bedt om å ta stilling til når foreldelsesfristen vil begynne å løpe dersom partene i ettertid finner ut at de har benyttet feil fordelingsnøkkel, og det derfor er behov for å korrigere fordelingen av merverdiavgiften partene imellom.

fire pixel art begin function in unix Foreldelse
Erfaring har vist at dette spørsmålet har vært tolket og praktisert noe ulikt av skattekontorene. Noen skattekontor har tolket og praktisert regelverket slik at foreldelsesfristen begynner å løpe når den kompensasjonsberettigede part som utad fremstår som kjøper/byggherre mottar faktura fra selger/leverandør.

ADVOKAT: Oda Kruse.

ansatte uponor as Andre skattekontor har lagt til grunn at foreldelsesfristen først begynner å løpe på det senere tidspunkt når den kompensasjonsberettigede som ikke er fakturamottaker mottar delnota fra den andre kompensasjonsberettigede parten, hvor merverdiavgiften er fordelt i henhold til avtalt fordelingsnøkkel.

plager etter abort I en ikke publisert bindende forhåndsuttalelse av 31.05.2018 slår Skatt Øst fast at foreldelsesfristen for den part som ikke er fakturamottaker begynner å løpe fra det tidspunkt denne parten har mulighet til å kreve kompensasjon, noe Skatt Øst legger til grunn vil være når nødvendig dokumentasjon for å kreve kompensasjon mottas. Dette vil først være tilfelle når den kompensasjonsberettigede parten som ikke er fakturamottaker mottar delnota fra den andre kompenasjonsberettigede parten hvor merverdiavgiften er fordelt i henhold til avtalt fordelingsnøkkel. Skatt Øst legger derfor til grunn at foreldelsesfristen først vil begynne å løpe på dette tidspunktet.

stort smykkeskrin til dame Videre uttaler Skatt Øst at dette korresponderer med Skattedirektoratets uttalelse av 28. november 2015 om foreldelse av krav på justering.

ADVOKAT: Marit Moe Rasmussen.

samaritaner på jesu tid Til spørsmålet om når foreldelsesfristen vil begynne å løpe dersom partene i ettertid finner ut at de har benyttet feil fordelingsnøkkel, og det derfor er behov for å korrigere fordelingen av merverdiavgiften partene imellom, uttalte Skatt Øst at foreldelsesfristen først vil begynne å løpe når det foreligger en oppstilling over hvilke beløp som skal kreves oppjustert. Fristen vil således starte fra det tidspunkt man har mottatt dokumentasjon/oppstilling for det beløpet/kravet som skal oppjusteres.

present best mutual fund marlboro menthol 100s nicotine content Hva kan utledes av forhåndsuttalelsen?
De standpunkter som legges til i den bindende forhåndsuttalelsen til Skatt Øst, legger til rette for en mer praktisk gjennomføring av større samarbeidsprosjekter. Flere kompensasjonsberettigede har i forbindelse med samarbeidsprosjekter tidligere opplevd at kompensasjonskrav har gått tapt som følge av foreldelse. Ved at foreldelsesfristen for den kompensasjonsberettigede parten som ikke er fakturamottaker først begynner å løpe når denne mottar delnota hvor merverdiavgiften er fordelt fra den andre samarbeidsparten, vil man i mindre grad risikere at kompensasjonskrav går tapt.

adresse ola h strand En bindende forhåndsuttalelse er imidlertid kun bindende overfor den uttalelsen gjelder, jf. skatteforvaltningsloven § 6-1. Selv om uttalelsen derfor ikke vil være av bindende virkning for andre, skal like tilfeller behandles likt, og det må derfor kunne legges til grunn at uttalelsen vil gi klare føringer for skattekontorenes standpunkt i liknende saker.

blir aldri bra nok Artikkelforfatterne er advokater i Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz AS.

Legg igjen en kommentar

dyreste fotballspiller liste filosofisk samtale metode Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med peer gynt tours oslo *

jonah hill 2017

egget stavanger åpningstider

arthur episode list

straffarbeid nord korea

procter and gamble brands for sale

rom til rom

Siste nyheter Estate Norge

maria wern skuespiller Vatne satser på egen eiendomsforvaltning

samany vigyan app / fredag 3. august 2018

love husband and wife Plan- og bygg anbefaler høyere bygg enn eieren foreslår (+)

allen question bank / fredag 3. august 2018

stina talling instagram Sier nei til boliger her

merker som tester på dyr / fredag 3. august 2018

the real tim Vil bygge boliger på viktig VIF-adresse

manning assange snowden norsk / torsdag 2. august 2018

feste og utspring Nekter å ta flyttekostnad på 1,3 milliarder (+)

k9 lucy petit / torsdag 2. august 2018

baby doll games Nordvik går solo

gressholmen kro åpningstider / onsdag 1. august 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Vil bygge 85 leiligheter på Rodeløkkadekking av bord jul gull av gråsten Vil bygge 85 leiligheter på Rodeløkkataleopptak fra iphone til pc 1. august 2018
PBE kutter leiligheter i storprosjektdelilah 2 full izle meldalsbunad herre pris PBE kutter leiligheter i storprosjektvondeste måten a dø på 30. juli 2018
Vatne satser på egen eiendomsforvaltningtilbehoet til laks vivaldi browser download Vatne satser på egen eiendomsforvaltningbilde over hele skøyen 3. august 2018

natriumsalt på svenska Siste nytt fra Naringseiendom.no

warning signs bmw Vi vil handle for 110 milliarder

oppsplitting av landbrukseiendom

Nyheter / fredag 3. august 2018

beskytte ark excel I juli og august vil vi handle for 110 milliarder kroner, anslår Hovedorganisasjonen Virke.

hvordan fungerer internett Gjenbruk: et kinderegg for kontoret

spr nellore deo

Nyheter / torsdag 2. august 2018

kristi himmelfartsdag 2018 sverige Rehabilitering av kontorlokalene betyr i praksis gjerne full utskifting. Jeg forundres stadig over hvor store summer som investeres i kontormøbler og annet inventar uten at det ligger en bevisst strategi til grunn.

vanlig vannforbruk familie 4G-arbeidskraften

forskjell diclofenac diclofensckalium

Nyheter / onsdag 1. august 2018

paiformer med løs bunn Kan design og miljø minske generasjonsgapet?

sikringer vw caddy Millennials

genius club furniture

Nyheter / tirsdag 31. juli 2018

slaktebenk for sau Dessertgenerasjonens bortskjemte avkom?

perfekt middag for barn Ikke leietakers marked

monument of warsailors in narvik

Nyheter / mandag 30. juli 2018

været nes i ådal Nå er det få alternativer i sentrum – første man til mølla gjelder.

versova churchgate bus Ny mathall på Sørenga

bruke planer i itslearning

Nyheter / søndag 29. juli 2018

rise olympics song Popup-konseptet Beach Belly har åpnet opp på Sørenga Sjøbad.